Dāna

Dāna: economia de la generositat

Amb la voluntat de ser accessibles, cultivem un esperit de generositat. Adaptem el concepte tradicional de ‘dāna’ (l’acte de donar, en llengua pali) segons el tipus d’activitat: en algunes la inscripció només cobreix les despeses i les ensenyances van a la voluntat; en altres s’ofereixen preus reduïts; i altres fan servir un sistema de múltiples preus que permet a cadascú escollir el nivell de contribució més adequat. D’aquesta manera:

1. Intentem suavitzar o eliminar la barrera econòmica, tant com podem.

2. Expressem gratitud per les tradicions meditatives de què hem après: al sud d’Àsia, encara avui molts monestirs o centres de meditació no tenen cap tarifa per a l’estada o els cursos, sinó que es mantenen gràcies al suport material dels assistents i de la gent laica de la zona.

3. Cultivem la generositat, una virtut oblidada en la societat d’avui.

4. Sortim del model econòmic de ‘proveïdors d’un servei’ i ‘consumidors’, substituint-lo per un model de ‘comunitat’ que s’uneix per fer una activitat de manera sostenible per a tothom. A més, entrem en una cadena de generositat, ja que les contribucions d’altres persones en el passat han ajudat a que es pugui fer una activitat avui, i les contribucions d’avui sostenen aquest sistema per a que se’n beneficiïn altres en el futur.

Sabem que això no és perfecte i que les finances poden seguir sent una barrera, però aspirem a que ningú quedi exclòs d’una activitat per aquest motiu. T’animem a que ens escriguis per parlar de com et podem recolzar.

Ves al contingut