19 -22 setembre 2024
Casa Les Gavatxes (Camprodon)

 

En aquest retir, conduit en un entorn de silenci, ens dedicarem a la pràctica formal de la meditació asseguda i caminant, cultivant una continuitat de presència i recolliment durant tot el dia. Les ensenyances posaran un cert èmfasis en el tema de “vedanā”: la tonalitat agradable, desagradable o neutra de tot allò que notem. Com podem relacionar-nos amb aquesta dimensió de la nostra experiència durant la meditació, utilitzar-la per aprofundir en la pràctica, i com ens pot ensenyar això a viure d’una altra manera fora del retir? (El contingut pot variar depenent de les experiències i necessitats del grup.)

Cada matí hi haurà unes breus instruccions, i a la tarda una meditació guiada i una xerrada. També hi haurà oportunitat per comentar la nostra experiència en grups reduits amb el mestre.

 

Idioma de l’activitat

Català.

 

Dates:

Arribada: 19 de setembre entre les 17 i les 19 h

Finalització: 22 de setembre a les 16:00 h

Bernat Font va conèixer el budisme a l’adolescència i ha practicat a Europa, a l’Índia, i a Birmània amb Sayadaw U Tejaniya. Entén la tradició no com un dogma fixat, sinó com una tradició creativa en reinterpretació constant. S’ha format com a professor de meditació i dharma a Bodhi College, amb Stephen Batchelor com a mentor principal, i té un doctorat en Estudis del Budisme per la Universitat de Bristol. Ha ensenyat, entre d’altres, a la Sangha Secular, Gaia House, Oxford Mindfulness Centre, Bodhi College, i Sati Centre for Buddhist Studies.

Cost i generositat

L’ensenyança s’ofereix seguint l’economia de la generositat. Llegeix més sobre la economia de la generositat.

Abans d’inscriure’s cal llegir la informació sobre retirs.

El cost de l’allotjament i pensió completa del retir és el següent depenent de l’opció d’allotjament (més info sobre allotjament a sota):

  • Estada en habitació doble compartida: 220 € (135 allotjament + 85 pensió completa)
  • Estada en tenda Yurta,: 190 € (105 allotjament + 85 pensió completa)
  • Estada en camping o càmper: 160 € (75 allotjament + 85 pensió completa)

Important: El pagament es realitzarà de manera fraccionada tot seguint les següents passes:

1) En el moment de la inscripció s’abonarà només l’import de l’allotjament, mitjançant transferència bancària directa a la casa de retirs i enviant el justificant de pagament a hola@espaisati.org

Beneficiari: Kshanti.
Concepte: Espai Sati i nom del participant.
IBAN: NL24 TRIO 0197 8927 01 (és curt perquè és holandès)
Codi SWIFT/BIC: TRIONL2U XXX
Adreça banc: TRIODOS BANK N.V., UTRECHTSEWEG 60, ZEIST, Netherlands

2) El dia d’arribada s’abonarà directament a la casa la resta de l’import (en metàl·lic), corresponent a la pensió completa.
3) Per a les ensenyances, el donatiu s’oferirà a la finalització del retir (també en metàl·lic).

En cas de dificultats per assumir el cost del retir, posa’t en contacte amb nosaltres a hola@espaisati.org

 

Allotjament, menjars i què portar

 

  • Allotjament en habitació doble compartida, en apartaments que es distribuiexen al voltant de l’edifici principal. Són allotjamemts amplis, amb llits individuals, equipats amb una petita cuina, saleta i bany. 
  • Allotjament en una tenda Yurta que disposa de capacitat per 3 persones. 
  • Allotjament en la zona campada portant la teva pròpia tenda o vehicle camper. 

 

Podem disposar d’alguna habitació individual, si alguna persona ho requereix per necessitats especials. Si aquest és el cas, escriu-nos abans de realitzar la inscripció per tal que puguem reservar aquesta opció. El cost de l’allotjament i pensió completa en aquest cas seria de 250 euros. 

 

El menjar serà vegetarià, casolà i servit en buffet. La casa disposa de servei propi de cuina. En casos diagnosticats d’al·lèrgies, o de dieta vegana, detalla’ls al formulari d’inscripció al que se’t redirigirà automàticament quan t’inscriguis. Desafortunadament, no podem assegurar respondre a dietes especials més enllà d’això, encara que sempre cuidem el benestar dels assistents en la mesura que podem. En el cas de sol.licitar dieta especial (sense gluten, sense lactosa, p.ex.) la casa aplica un suplement de 2,5 euros/dia. No hi ha suplement en cas de dieta vegana.

 

La casa disposa d’un espai de meditació exclusiu de 75 m². Està equipat amb coixins de meditació (banquetes no), zafutons, cadires i mantes, però per a més comoditat pots portar el teu coixí de casa. S’aconsella portar roba còmoda, calçat fàcil de posar i treure, ja que a la sala de meditació cal anar sense sabates, mitjons (per higiene), paraigües i un despertador per prescindir del mòbil.

 

La casa està situada en un paratge natural. Et recomanem porta roba i calçat adequat per poder gaudir de caminades. A la zona hi ha també la possibilitat de bany en una piscina natural. 

 

Ubicació

Casa Les Gavatxes.

Carretera d’Oix a Beget, 17867 Camprodon

Casa Les Gavatxes

No hi ha transport públic fins a l’emplaçament, però la casa ofereix un servei de recollida. En les dates properes al retir ens organitzarem per compartir vehicles i facilitar l’arribada.

 

Política de cancel·lació

Fins el 18 d’agost, es retornarà l’import íntegre de la inscripció. A partir del 19 d’agost no es retornarà l’import de la inscripció, tret que es pugui mantenir el número mínim de participants requerits. En aquest darrer cas, si la cancel.lació es produeix tres dies abans de l’inici de l’activitat, la casa de retirs descomptarà 85€ de la quantitat a retornar, corresponents a despeses ja realitzades.

Skip to content