Qui som

Espai Sati

Espai Sati és una associació cultural sense ànim de lucre. Promovem una vida més desperta, contemplativa i ètica, que aprèn del budisme dels orígens des d’una mirada contemporània i pragmàtica, i que acull la saviesa i els reptes d’avui dia.

‘Sati’ és la paraula en llengua pali que avui es tradueix per mindfulness o plena consciència.

El nostre enfoc beu del budisme secular, del ‘insight meditation’ i del mindfulness contemporani. Cultivem una mirada respectuosa i crítica tant amb la tradició com amb l’actualitat. No compartim la tendència de reduir la meditació a la psicoteràpia, o a una intervenció que mitiga els efectes d’una vida moderna que no es qüestiona; sinó que la concebem com un camí integral que inclou les nostres dimensions ètiques i existencials.

Espai Sati es mou en tres eixos vitals: Meditació (la pràctica contemplativa), Dharma (les ensenyances i filosofia que l’emmarquen), i Comunitat (trascendir l’individualisme i la desconnexió social).

 

Breu biografia

Junta i socis honorífics

L’actual junta directiva està formada per Bernat Font (president), Yolanda Blanch (vocal), Núria Catalán (secretària), i Pilar Puig (tresorera). Sumen una relació de molts anys amb la meditació, amb acostaments diversos: el Bernat des de l’estudi històric i filosòfic del budisme, la Yolanda amb una mirada cap al món empresarial, la Núria des de la psicologia i la Pilar amb un interès especial en el mindfulness sensible al trauma.

Agraïm immensament a Jordi Olmos el disseny del logo d’Espai Sati, i a Xavi Chamorro el desenvolupament i disseny web.

Martine Batchelor

Stephen Batchelor

Andrea Castillo

Stephen Batchelor, Martine Batchelor i Andrea Castillo són socis honorífics d’Espai Sati. Amb trajectòries tan diferents com el budisme tibetà, el zen coreà, i la tradició ‘insight meditation’ (una reforma del budisme theravada), són mestres que representen un enfoc amb què ens sentim afins: una mirada naturalista, contemporània i pragmàtica, amb un interès especial pel budisme dels orígens i informada igualment per l’estudi.

 

Skip to content