7 de juny de 2023

19:00-20:30h

Lloc: Fundació Casa del Tibet

C/ del Rosselló, 181

08036 Barcelona

 

Ajahn Chah, un dels mestres més famosos de la tradició tailandesa del bosc, va dir en un famós discurs que la calma (samatha) i la visió profunda o saviesa (vipassanā) són dos aspectes inseparables, com un únic corrent d’aigua. Cultivades juntes i en harmonia, són la paradoxal imatge d’aigua “quieta que flueix”. En aquesta ocasió única a Barcelona, el seu deixeble Ajahn Jayasaro ens parlarà d’Ajahn Chah i dels seus ensenyaments. És una oportunitat excepcional per aprendre sobre la tradició tailandesa del bosc, poc coneguda a Espanya però que, popularitzada per aquest humil monjo nascut en una zona rural, avui compta amb 300 monestirs a Tailàndia i 14 a Europa i Amèrica.

 

Espai Sati té el plaer de col·laborar en la organització d’aquest esdeveniment, en el que es distribuiran còpies gratuïtes del llibre Quietud que fluye (Stillness Flowing), la biografia d’Ajahn Chah escrita per Ajahn Jayasaro.

 

Idioma de l’activitat

Espanyol

 

 

Ajahn Jayasaro va néixer a l’Illa de Wight, Anglaterra, el 1958. El 1978 es va unir a la comunitat d’Ajahn Sumedho i dos anys més tard va ser ordenat monjo per Ajahn Chah, al nord-est de Tailàndia. Del 1997 al 2002 va ser abat del monestir internacional Wat Pah Nanachat, i des del 2003 ha estat vivint en una ermita al Parc Nacional de la muntanya Khao Yai. Li van confiar la tasca d’escriure la biografia oficial del seu mestre Ajahn Chah, que va ser publicada el 2017 i que ara s’ha traduït al castellà.

Skip to content