19-23 de abril de 2023
Casa d’espiritualitat Marc Castanyer (Els Hostalets de Balenyà)

 

Aquest retir de tres dies sencers és una meravellosa oportunitat per aprofundir en la pràctica de la meditació, de la mà de Martine Batchelor i Bernat Font. Explorarem les diferents facetes de la plena consciència o mindfulness (sati): presència, estabilitat, memòria, investigació, ètica. Veurem com identificar i cultivar aquestes facetes a la pràctica formal i com connecten amb el nostre dia a dia.

Facilitant un clima de recolliment, el retir transcorrerà en un entorn de silenci. Consistirà en sessions de meditació asseguda i caminant, instruccions, xerrades i oportunitats per explorar la pràctica amb Bernat i Martine (per la versió online del retir veure event separat).

 

Idioma de l’activitat

Espanyol i anglès (amb traducció simultània disponible).

 

Cost i generositat

Abans d’inscriure’s cal llegir la informació sobre retirs.

El cost d’aquest retir és de 375€. Això cobreix la pensió completa i les despeses dorganització, però no els ensenyaments. Si no pots costejar-ho posa’t en contacte amb nosaltres. Llegeix més sobre la economia de la generositat.

 

Arribada i finalització

Arribada: 19 d’abril entre les 17h i les 19h.

Finalització: 23 d’abril a les 11.30 h.

Martine Batchelor va ser monja budista a Corea durant deu anys, sota la direcció del difunt mestre Kusan. Després de la mort del seu mestre, va penjar els hàbits i va tornar a Europa, on va estudiar meditació insight/vipassanā. És autora de “Meditar per viure”, “El camí de la compassió”, “Les dones al zen coreà” i “L’esperit del Buda”. Ha ensenyat meditació per tot el món durant dècades, forma part del consell de mestres de Gaia House i del professorat de Bodhi College.

Bernat Font va conèixer el budisme a l’adolescència i ha practicat a Europa, a l’Índia, ia Birmània amb Sayadaw U Tejaniya. Entén la tradició no com un dogma fixat, sinó com una tradició creativa en reinterpretació constant. S’ha format com a professor de meditació i dharma a Bodhi College, amb Stephen Batchelor com a mentor principal, i cursa un doctorat en Estudis del Budisme a la Universitat de Bristol. Ha ensenyat a la Sangha Secular, Gaia House, Oxford Mindfulness Centre i Bodhi College.

Allotjament, menjars i què portar

Les habitacions són individuals amb bany. Si et sembla bé compartir, indica-ho a la inscripció i pot ser que puguem ampliar la capacitat del retir. Moltes gràcies pel teu gest de generositat!

El menjar serà vegetarià. En casos diagnosticats d’al·lèrgies, o de dieta vegana, detalla’l al formulari d’inscripció. Desafortunadament, no podem assegurar respondre a dietes especials més enllà d’això, encara que sempre cuidem el benestar dels assistents en la mesura que podem.

A la casa hi ha coixins de meditació (banquetes no) i cadires, però per a més comoditat pot portar el teu coixí de casa. S’aconsella portar roba còmoda, calçat fàcil de posar i treure, ja que a la sala de meditació cal anar sense sabates, mitjons (per higiene), paraigües, i un despertador per prescindir del mòbil.

Ubicació

Casa d´Espiritualitat Marcos Castanyer

Carretera de Ribes, s/n, Hostalets de Balenyà, Barcelona. (Entrada per carrer Marc Castanyer)

Qui vingui amb cotxe pot deixar-ho al propi recinte de la casa. També es pot arribar amb tren (caminant des de l’estació són 800 metres) o amb autobús (Sagalés).

Casa d’Espiritualitat Marc Castanyer

 

Inscripció i cancel·lacions

Les inscripcions generals s’obriran el  dilluns13 de Febrer. Si vols rebre un avís així que obrim inscripcions subscriu-te a la nostra newsletter.

Si sou sòcia d’Espai Sati o teniu un codi de reserva anticipada, podeu entrar al botó de més avall.

Política de cancel·lació: fins a un mes i un dia abans de l’inici de la retirada, l’organització es quedarà 50€. A partir d´aquesta data no es podrà recuperar la inscripció.

Després del pagament se’t redirigirà a un formulari per completar la inscripció amb informació que necessitem per al retir.

Skip to content