20-22 d’abril de 2023
Online

Aquest retir de tres dies sencers és una meravellosa oportunitat per aprofundir en la pràctica de la meditació, de la mà de Martine Batchelor i Bernat Font. Explorarem les diferents facetes de la plena consciència o mindfulness (sati): presència, estabilitat, memòria, investigació, ètica. Veurem com identificar i cultivar aquestes facetes a la pràctica formal i com connecten amb el nostre dia a dia.

La versió online del retir consistirà en emetre en directe, des de la sala de meditació, tres sessions al dia:
09:30 – Instruccions
15:30 – Meditació guiada
18:00 – Xerrada
(CEST, hora d’estiu d’Espanya. Calcula les hores a la teva zona aquí.)

Per si no pots assistir a alguna sessió en directe, s’enregistraran i estaran disponibles tan aviat com sigui possible per veure’s en diferit. A l’inici, s’enviarà un vídeo sobre fer un retir online des de casa.

El retir online no ofereix la mateixa experiència immersiva que el presencial, ni el suport i interacció amb els mestres. (per la versió presencial del retir veure esdeveniment separat)

 

Idioma de l’activitat

Anglès (Martine), espanyol (Bernat). No hi haurà traducció simultànea a la opció “retir online”.

 

Cost i generositat

Per aquest retir online es pot escollir aportació normal (60€) o generosa (80€). L’aportació generosa ens ajuda a oferir descomptes per a qui ho necessiti. Aquestes aportacions d’inscripció no inclouen les ensenyances. Al final de retir hi haurà la oportunitat de fer donatius als mestres a través dels seus comptes de paypal. Si les aportacions no s’adeqüen a les teves circumstàncies, escriu-nos. Llegeix més sobre  economia de la generositat.

 

Martine Batchelor va ser monja budista a Corea durant deu anys, sota la direcció del difunt mestre Kusan. Després de la mort del seu mestre, va penjar els hàbits i va tornar a Europa, on va estudiar meditació insight/vipassanā. És autora de “Meditar per viure”, “El camí de la compassió”, “Les dones al zen coreà” i “L’esperit del Buda”. Ha ensenyat meditació per tot el món durant dècades, forma part del consell de mestres de Gaia House i del professorat de Bodhi College.

Bernat Font va conèixer el budisme a l’adolescència i ha practicat a Europa, a l’Índia, ia Birmània amb Sayadaw U Tejaniya. Entén la tradició no com un dogma fixat, sinó com una tradició creativa en reinterpretació constant. S’ha format com a professor de meditació i dharma a Bodhi College, amb Stephen Batchelor com a mentor principal, i cursa un doctorat en Estudis del Budisme a la Universitat de Bristol. Ha ensenyat a la Sangha Secular, Gaia House, Oxford Mindfulness Centre i Bodhi College.

Enllaç de Zoom

El retir s’emetrà a través de l’aplicació Zoom. Siusplau, familiaritza’t amb el seu funcionament abans del retir i tingue-la actualitzada. L’enllaç de Zoom s’enviarà una setmana abans de l’inici del retir des de la direcció hola@espaisati.org (afegiu-la a la vostra agenda per evitar que vagi als correus no desitjats).

Inscripció i cancel·lacions

Política de cancel·lació: fins a dues setmanes i un dia abans de l’inici de l’activitat, es reemborsarà la inscripció sencera. A partir d’aquesta data, la organització es quedarà 20€.

Skip to content