Grups de pràctica

Sangha secular Barcelona

“Sangha” vol dir comunitat, i és com s’anomena en el budisme a la xarxa de persones embarcades en el camí. L’amistat i el suport mutu entre practicants són ingredients essencials per integrar la meditació a la nostra vida, afegint una dimensió social que, a més, contrarresta l’individualisme del món actual.

 

Vam néixer com a “Grup de budisme secular de Barcelona” el 2015, arrel del blog budismosecular.org. Es buscava un enfocament basat en la praxis, no en creences, crític amb la tradició però també disposat a desafiar les nostres formes de pensar i viure. Més enllà de seure amb els ulls tancats, volem indagar en el context d’aquesta pràctica i en la filosofia que hi ha darrere, sempre en un to pragmàtic. Ens emmarquem informalment dins del Insight Meditation, que beu de les fonts més antigues, conservades en els textos pali de la tradició theravada però sense estar lligats a les interpretacions ortodoxes.
Des de la Sangha Secular volem incloure tothom que vulgui venir a qualsevol de les nostres activitats, tant de manera regular com puntual, donant la benvinguda a persones de totes les condicions.

Ves al contingut