Grups de pràctica
Sangha secular Madrid
El nostre món està perillosament conduït per doctrines religioses que tota persona culta hauria de condemnar, però tot i així per entendre la condició humana hi ha més del que la ciència i la cultura secular generalment admet.
Sam Harris, “Waking Up. Una guía para una espiritualidad sin religión.”

La meva empresa va traslladar a Madrid el departament en què treballo el setembre 2018. I és clar, jo me’n vaig anar amb ell. Per ser una persona a qui no li agraden gaire els canvis, he de dir que vaig trigar ben poc a fer meva la ciutat; en part perquè Madrid és extraordinàriament acollidora, en part perquè els companys de feina ens van rebre amb els braços oberts.
A Barcelona he deixat família, amics, el mar i diverses activitats que portaven dècades amb mi com bujinkan, ioga i mus. També la sangha de budisme secular dels dimarts de la casa del Tibet.
Ni puc ni vull recuperar tot el que he deixat enrere; al final, els canvis no cercats de vegades són una oportunitat per descobrir coses noves. Però el que sí que m’agradaria recuperar és aquesta trobada periòdica dedicada a la meditació i al cultiu d’una vida plena. És per això que m’ha semblat una bona idea començar una sangha secular a Madrid. La descripció que ha fet el grup de Barcelona i que també encaixa en el nostre cas és la següent:
“Sangha vol dir comunitat i és com es denomina al budisme la xarxa de persones embarcades en el camí. L’amistat i el suport mutu són ingredients essencials per integrar la meditació a la nostra vida, afegint una dimensió social que, a més, contraresta l’individualisme del món actual.
Busquem un enfocament basat en la pràctica no en les creences, crític contra la tradició, però també disposat a desafiar la nostra manera de pensar i viure. Més enllà d’asseure’ns amb els ulls tancats, volem indagar en el context d’aquesta pràctica i en la filosofia que hi ha al darrere, sempre en un to pragmàtic. Ens emmarquem informalment dins de l’Insight Meditation i del Budisme Secular que beu de les fonts més antigues conservades als textos pal·li de la tradició theravada però sense estar lligats a les interpretacions ortodoxes”.
Aquest post és una invitació a formar part d’aquesta nova família que està començant a crear-se.
En principi ens reunirem en línia setmanal o quinzenalment. Per a informació detallada podeu emplenar aquest formulari o enviar un mail (epimeleiabarcelona@gmail.com). M’agradaria acabar el post amb una cita de buddha que, si s’interioritzés bé, segurament canviaria el món…
