Online – 6 sessions al maig i juny, diumenges 17-19h hora d’Espanya

Consulta l’horari al teu país AQUÍ→

Dates: 5, 12, 19 i 26 de maig; 2 i 16 de juny.
Les sessions són consecutives excepte la última, dues setmanes després de la penúltima.

 

A la psicologia budista, «vedanā» es refereix a l’aspecte plaer-dolor de qualsevol cosa que experimentem, físicament o mentalment. És un concepte tan senzill com fascinant. Aquesta “tonalitat” de l’experiència guia la nostra atenció i condiciona el nostre comportament i els nostres patrons automàtics, però també es pot utilitzar per alliberar-nos d’aquesta reactivitat, ajudant-nos a cultivar la calma i la saviesa.

Bernat Font ha acabat recentment una tesi doctoral sobre aquest tema. Durant sis sessions en línia, explorarà algunes de les seves troballes i la seva rellevància per als practicants, suggerint exercicis de meditació i reflexions sobre la vida quotidiana. Així doncs, encara que es basa en la teoria, no es tracta principalment d’un curs d’estudi, sinó que tendeix un pont entre l’estudi i la pràctica, posant èmfasi en aquesta darrera (en funció dels interessos i les necessitats dels participants).

Cada sessió inclourà una conversa sobre el tema i els suggeriments pràctics de la setmana anterior, la presentació del nou material i una breu meditació.

Sessions (subjectes al canvi, com tot):

1. La temperatura de l’experiència

2. On encaixen les emocions als 4 satipaṭṭhānas o fonaments del mindfulness?

3. Vedanā i percepció

4. Usar vedanā per a l’alliberament: contrarestar i transformar

5. Diferents tipus de plaer

6. Notar el que està absent

Aquest curs s´ofereix en col·laboració amb l´organització europea Bodhi College, per a la qual Bernat oferirà una versió en anglès. Per assegurar un bon entorn daprenentatge, les places són limitades.

Cost i generositat

Inscripció: 20€. Això no cobreix la tasca del mestre.

Donatiu (dāna) per al mestre: suggerim 60-100€ com a orientació; segons els vostres desitjos i capacitats podeu oferir menys o més. A les dates properes al curs es distribuirà un enllaç per oferir donatius per al mestre.

Llegeix més sobre la economia de la generositat.

Per inscriure’s només cal aportar els 20€ a l’Espai Sati.

 

Idioma de l’activitat: espanyol.

 

 

Bernat Font

Bernat Font va conèixer el budisme a l’adolescència i ha practicat a Europa, a l’Índia, ia Birmània amb Sayadaw U Tejaniya. Entén la tradició no com un dogma fixat, sinó com una tradició creativa en reinterpretació constant. S’ha format com a professor de meditació i dharma a Bodhi College, amb Stephen Batchelor com a mentor principal, i té un doctorat en Estudis del Budisme per la Universitat de Bristol. Ha ensenyat a la Sangha Secular, Gaia House, Oxford Mindfulness Centre i Bodhi College.

Procés d'inscripció

A les dates properes a l’esdeveniment, rebràs un email amb els enllaços de Zoom  (afegeix la nostra adreça als teus contactes perquè el correu electrònic no vagi a la teva safata de correu no desitjat). Assegureu-vos de tenir instal·lada i actualitzada l’aplicació Zoom i saber com funciona.

Altres característiques

Les places són limitades. Part de les sessions estarà disponible per veure o revisar durant la setmana, fins a la sessió següent. No obstant això, per aprofitar bé el curs es recomana efusivament la participació en directe a les sessions.

Skip to content